Deployment

Deployment innebär att man använder olika mjukvaror och system som teamet installerar och konfigurerar för att kunna installera operativssystem, applikationer, säkerhetsuppdateringar för operativssystemet samt uppdateringar för applikationer på ett automatiserat sätt. Det innebär en förenkling som ger företag möjlighet att koncentrera sig på sin huvudverksamhet.
Mingrapes deploymentteam fokuserar på kundens behov och skapar individuella lösningar för vilka system som kan användas och föreslår en design. Oftast används Microsoft Deployment Toolkit (MDT), Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) och AdminStudio 2013. Teamet har även djupgående kunskap i Windows klienthantering, PowerShell, Vbscript samt Windows Server 2000, 2003, 2008 och 2012.

MSI-paketering

Alla paketerare hos Mindgrape har minst 10 års erfarenhet från arbete med MSI-paketering. De hjälper företag, landsting och kommuner med migreringar och utrullningsprojekt. De arbetar i både Wise Package Studio och AdminStudio. Som nordisk distributör av Flexera Softwares AdminStudio har vi störst kompetens och ligger i framkant av den tekniska utvecklingen på området. Vi håller dessutom Flexera Softwares officiella utbildning i AdminStudio.

Microsoft Application Virtualization

Microsoft Application Virtualization (App-V) är Microsofts applikationsvirtualiseringsteknologi och var den första i sitt slag och är idag marknadsledande. Mindgrape har längst erfarenhet inom applikationsvirtualisering i branschen, vi började använda SoftGrid (som produkten hette tidigare) redan samma år som lanseringen 2002 och idag är applikationsvirtualisering ett av våra primära kompetensområden. Microsoft Application Virtualization 5.0 är den senaste versionen av produkten, den är helt omgjord och skiljer sig mycket från sina föregångare därför håller vi dessutom Sveriges enda renodlade utbildning i App-V 5.0.

Projektledning

Våra erfarna projektledare bidrar med kunskap till varje projekt. De har arbetat med bland andra agilemetoden DSDM Atern, Project Management Body of Knowledge (PMBoK) och Praktisk ProjektStyrning (PPS). De håller även populära seminarier i workshopteknik och projektledning på exempelvis IHM Business School.

IT-infrastruktur

Våra Infrastrukturkonsulter arbetar huvudsakligen med utveckling, design, drift och underhåll av Windows-plattformen. Alla konsulter hos oss är klassade som väldigt erfarna och kunniga inom sitt område, samt är de certifierade i produktsviter från Microsoft, VmWare och Citrix etc.


Läs mer om Konsulting

Kontakta oss här!