VI SÖKER EN SAM/SLO KONSULT!

2016-01-15

Rollbeskrivning
Som konsult inom SAM (Software Asset Management) och SLO (Software License Optimization) på Mindgrape kommer du att bli en nyckelspelare inom ett nystartat affärsområde. Du kommer att få ett tekniskt ägarskap för både implementation och utveckling av licenshanteringsverktyget vi distribuerar på den nordiska marknaden åt vår leverantör. Verktyget är marknadsledande globalt i sin kategori när det gäller att leverera SAM och SLO lösningar på plats och i molnet. En stor del av rollen handlar om att utveckla, förvalta och ansvara för databasarkitekturen i produktfloran ute hos våra kunder, d.v.s. vara ansvarig för att utveckla och optimera databasstruktur och informationsflöden. Andra arbetsuppgifter är även att säkra driftsäkerhet, skalbarhet och prestanda för befintliga och kommande produkter. Mer konkret inkluderar detta; hands-on databasutveckling, databasmodellering, agera spindel-i-nätet och samordnare gällande databasutveckling och arkitektur, ta fram beslutsstöd i frågor gällande val av verktyg, plattform och lösningar, coacha och stötta kollegor i frågor rörande databaser och datahantering.

Du kommer att ingå i ett glatt och ambitiöst team bestående av ca 17 kollegor och ha en Technical Product Manager, samt vår leverantör (med djuplodande erfarenhet av branschen) som stöttar och supporterar dig vid behov.

Mindgrape erbjuder…
Dig en arbetsplats att skapa möjligheter till både personlig och professionell utveckling. Då Mindgrape fortfarande är ett relativt ungt företag under snabb expansion kommer det att finnas många olika karriär- och utvecklingsmöjligheter inom bolaget, speciellt då SAM & SLO är ett nystartat konsultområde på bolaget. Du kommer därmed ha stor möjlighet att själv påverka din roll. Målet är att varje medarbetare får kompetensutveckling som bidrar till att företaget utvecklas och når sina mål. I takt med att företaget når sina mål hittar vi årligen på flera roliga aktiviteter tillsammans som t.ex. utlandsresor, företagsevent, team-building och after-works. Vår värdegrund bygger på att alla medarbetare ska trivas och ha kul, samtidigt som vi tar ansvar, är professionella och alltid sätter kunden i fokus. En marknadsmässig lön och en generös personalpolicy är givet.

Om företaget
Mindgrape är idag ett ledande bolag inom Application Readiness med nischad kompetens inom applikationspaketering och deployment. Målet är att bli en ledande aktör även inom SAM och SLO området. Vi står i dagsläget på tre ben varav konsultverksamheten är ett affärsområde vid sidan av licensförsörjning och utbildning. Vi blev nyligen nordisk distributör åt Flexera Software och deras produktsvit Flexnet License Manager Suite, det marknadsledande verktyget för SAM och SLO. Då Mindgrape idag är den enda distributören i Norden åt Flexera Software på Flexnet License Manager Suite ger det oss en stor konkurrensfördel och en hög trovärdighet ute hos kunderna. Bolagskulturen präglas av högt i tak, en platt organisation och mycket humor.

Din profil
• Flera års arbetserfarenhet av databasutveckling och databasarkitektur
• Gedigen erfarenhet av Microsoft SQL och T-SQL
• Erfarenhet av datamodellering
• Erfarenhet av tuning och optimering av databaser
• Erfarenhet av SAM och SLO verktyg som t.ex. Flexnet License Manager och/eller Snow Software
• Erfarenhet av komplexa transaktionsintensiva system
• Duktig på att dokumentera
• Service-minded och konsultmässig personlighet
• Flytande svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
• Erfarenhet av andra OS än Microsoft, t.ex. Unix/Linux baserade
• IT-infra – hosting, virtualisering, cloud
• Systemutveckling, projektledning, produktutveckling, change management, SLM
• B – körkort

Vi tror att du är en senior databasutvecklare och har en god dokumenterad erfarenhet av att utveckla samt optimera Microsoft SQL Server-databaser. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förutsätter att du är van att ta egna initiativ, samt hanterar och löser problem som behöver åtgärdas. Tack vare din expertis och brinnande intresse har du även viljan och förmågan att lära och kunna dela med dig av dina kunskaper till dina kollegor. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du är duktig på att bygga relationer och samtidigt tycker det är roligt att ha med sig affärsperspektivet genom din tekniska kompetens inom mjukvarulicenshantering och optimering.

Villkor
Start: Enligt ök
Placeringsort: Nacka, Stockholm, resor i tjänsten ingår
Omfattning: Heltid 
Lön: Enligt överenskommelse

Kontakta oss